Project Geestdrift zoekt versterking

Project Geestdrift zoekt versterking

In 2017 startte een klein team Project Geestdrift, een uniek project met als doel de deuren van de doopsgezinde kerken in Noord-Holland wijd open te zetten en een nieuw publiek via muziek- en theatervoorstellingen met de kerken kennis te laten maken.

Sinds die tijd vonden er tientallen, veelal uitverkochte voorstellingen plaats in vijftien doopsgezinde kerken. Onder meer in Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Broek op Langedijk, Nieuwe Niedorp, Krommenie, De Rijp, De Beemster, Den Ilp, Aalsmeer en op Texel. Voor een belangrijk deel van de programmering werkt Project Geestdrift samen met Stichting Karavaan, bekend van haar spraakmakende locatietheater.

De Project Geestdrift-voorstellingen zijn bedoeld als ‘aanmaakblokje’ om de doopsgezinde gemeenten te helpen voorstellingen, lezingen, workshops en debatten te organiseren, die goed aansluiten bij de locaties en het doopsgezinde gedachtegoed, en die bijdragen aan inspiratie en verbinding.

Voor het Project Geestdrift team zijn we per 1 januari 2024 op zoek naar drie ‘geestdriftige’ vrijwilligers die enthousiast worden van dit mooie project en willen helpen om dat samen een stap verder te brengen.

Gezocht worden:

Controller (gem. 4 uur per maand):
· Opstellen jaarbegroting
· (Eenvoudige) kwartaalrapportages
· Afrekeningen/facturatie
· Subsidieaanvragen incl. verantwoording


Medewerker marketingcommunicatie (gem. 10 uur per maand)
· Updaten van de website (WordPress) en het ticket-systeem
· Opmaak en verzending van de nieuwsbrieven (Mailchimp)
· Versturen van persberichten
· Promoten van de voorstellingen via sociale media

Vormgever (gem. 4 uur per maand)
· Vormgeven van posters, programmaboekjes en flyers (ca. 10x per jaar)
· Bestellen drukwerk

Spreekt een van deze functies je aan? Neem dan contact op met projectleider Evelien Mager, via e.mager@chello.nl of 06 10 83 81 94.