De idealen van Platte Thijs, door Frans van Iersel

14 februari 2024
20:00 - 22:00
Vereniging Oud Hoorn, Foreestenhuis
De idealen van Platte Thijs, door Frans van Iersel

Van de man die in de 16e eeuw luisterde naar de naam Platte Thijs is bekend dat hij stal van de rijken en dit deelde met de armen. Zie vragenrubriek.

Vier eeuwen later wordt in 1970 een nieuwe politieke beweging in Hoorn opgericht en vernoemd naar deze illustere vagebond. Platte Thijs was in Hoorn de beweging die werd voortgestuwd door de jaren zestig van Provo en Kabouterbeweging in 1970 invulling gaf aan de wens voor verandering en vernieuwing. Het Noord Hollands Dagblad duidde Platte Thijs veelal als ‘politiek werkverband’ omdat Platte Thijs naast parlementaire ambities vooral buitenparlementair veranderingen wilde bewerkstelligen. Zie Kwartaablad 2010/3

Frans van Iersel, een Platte Thijser van het eerste uur, neemt u mee naar jaren de zestig en zeventig en de veranderingen van de volgende jaren. Ter afronding, wat is er terecht gekomen van de idealen van dit politieke werkverband? Er is een biermerk genoemd naar Platte Thijs, maar is dat alles?

De lezingen kunnen uitsluitend door reservering en vooruitbetaling worden bijgewoond.
Reserveren via lezingen@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betaling van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. Lezing. De toegangsprijs is € 5,00 voor leden van Oud Hoorn en € 6,50  voor niet-leden.