Filmclub Cinema Oostereiland

3 januari 2024
10:00 - 13:00
cultuur
Cinema Oostereiland
Filmclub Cinema Oostereiland

20.000 Especies de Abejas.

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens. Deze maand heeft Jan gekozen voor de Baskisch-Spaanse film 20.000 Especies de Abejas.

Een achtjarig kind met de jongensnaam Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil. Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp, beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit.
In prachtige warme kleuren geschoten, met schitterende muziek een lust voor oog en oor, met een inhoudelijk thema dat aandacht verdient.

Tickets via Cinema Oostereiland

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.

Regie: Estibaliz Urresola Solaguren

Cast: Sofía Otero, Patricia López Arnaiz

Duur: 129 minuten

Taal: Spaans, Baskisch, Frans

Land & Jaar: Spanje 2023