Filmclub Cinema Oostereiland

6 maart 2024
10:00 - 13:00
Cinema Oostereiland, Krententuin 25, 1621 DG Hoorn
Filmclub Cinema Oostereiland

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens.

Banel & Adama
Een tijdloos en betoverend liefdesverhaal in de traditie van de Senegalese cinema, waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt.

Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. Wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en keren ze zich tegen het verliefde stel. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. De film zat in de competitie van het afgelopen filmfestival van Cannes. 

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Ticket voor deze filmclubvoorstelling bestel je op FILMCLUB


Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.