Filmclub Cinema Oostereiland

3 april 2024
10:00 - 13:00
Cinema Oostereiland, Krententuin 25, 1621 DG Hoorn
Filmclub Cinema Oostereiland

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens.

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

La Chimera
In de nieuwste film van de Italiaanse regisseuse Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice) Is iedereen op zoek naar een hersenschim.
De film speelt zich af in de jaren tachtig in Riparbella aan de Tyrreense zee. We maken een filmische reis door dit vrij onbekend gebied van Italië.
Arthur, een sterke rol van Josh O’Connor, is een jonge Engelsman met een voorliefde voor oude beschavingen. Samen met zijn excentrieke vrienden verdient hij de kost met het leegroven van Etruskische graven en de verkoop van kunstvoorwerpen aan rijke verzamelaars op de zwarte markt. Arthur wordt gekweld door een verloren liefde en maakt een zoektocht om zichzelf en een voor eeuwig verdwenen verleden te redden. 
Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat we proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden.

Bestel tickets bij Cinema Oostereiland

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.