Filmclub Cinema Oostereiland

8 mei 2024
10:00 - 13:00
Cinema Oostereiland, Krententuin 25, 1621 DG Hoorn
Filmclub Cinema Oostereiland

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens.

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Voor de Filmclub van woensdag 8 mei (2e woensdag van de maand) heeft Jan gekozen voor The Braid.

The Braid
Drie vrouwen, drie continenten, drie culturen, maar toch met elkaar verbonden.
Het verhaal van drie levens, die ondanks grote verschillen toch met elkaar vervlochten zijn. In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met klusjes die niemand anders wil doen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst. In Canada is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Op het Italiaanse Sicilië probeert Giulia het pruikenatelier van haar vader ondanks vele tegenslagen open te houden. Een verhaal over het doorzettingsvermogen van vrouwen en onbewuste verbintenis.

Bestel tickets bij Cinema Oostereiland

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.