Filmclub Cinema Oostereiland

5 juni 2024
10:00 - 13:00
Cinema Oostereiland, Krententuin 25, 1621 DG Hoorn
Filmclub Cinema Oostereiland

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens.

We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Voor de Filmclub van woensdag 5 juni heeft Jan gekozen voor Nata Per Te.

Nata Per Te
Het waargebeurde en ontroerende verhaal over een alleenstaande man die een kindje wil adopteren.
Het is 2017 en de rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor het babymeisje Alba, die het syndroom van Down heeft en door haar moeder is achtergelaten. Luca, alleenstaand en gay met een sterk verlangen naar vaderschap, besluit om een adoptieprocedure op te zetten. Maar de Italiaanse wet laat alleenstaanden niet toe een kind te adopteren. En in Italië mogen mensen van hetzelfde geslacht niet met elkaar trouwen. Hoeveel ‘traditionele’ gezinnen moeten ‘nee’ zeggen voordat Luca in aanmerking kan komen? Nata par te is gebaseerd op het gelijknamige boek van de auteurs Luca Trapanese en Luca Mercadente, waarbij Trapanese zijn echte ervaringen in het boek verwerkte. 

Bestel tickets bij Cinema Oostereiland

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.