Heldendom in de 2e Wereldoorlog, door Nelleke Huisman

10 januari 2024
20:00 - 22:00
Vereniging Oud Hoorn, Foreestenhuis
Heldendom in de 2e Wereldoorlog, door Nelleke Huisman

Heldendom in de Tweede Wereldoorlog is vaak gekoppeld aan biografieën van individuele personen. De meest bekende daarvan is zonder twijfel Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje. 

Een deel van de helden in de Tweede Wereldoorlog  is voor zijn prestaties beloond met de hoogste onderscheiding in Nederland: de Militaire Willems-Orde.

Zij werden benoemd tot Ridder MWO  4e klasse.  In de 20e eeuw is de onderscheiding beperkt uitgereikt. In de afgelopen 70 jaar is dat tot 2009 niet gebeurd en daarna slechts driemaal.

Nelleke Huisman zal in de lezing over heldendom in de 2e Wereldoorlog enkele verhalen presenteren van militairen, van geheim agenten en van verzetsstrijders, die zijn onderscheiden met de hoogste onderscheiding. Zij hebben een bijzondere prestatie geleverd. Hun verhalen spreken tot de verbeelding. 

De lezingen kunnen uitsluitend door reservering en vooruitbetaling worden bijgewoond.
Reserveren via lezingen@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betaling van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. Lezing. De toegangsprijs is € 5,00 voor leden van Oud Hoorn en € 6,50  voor niet-leden.