De wereld zijn wij

De wereld zijn wij

Drie spannende avonden over elkaar ontmoeten

Vrijdag 6 september, 4 oktober en 1 november 2024

18.30 uur inloop, 19.00 – 21.30 uur programma

Er gebeurt van alles in de wereld en om ons heen. Zelden staan we met anderen stil bij wat dat voor ons betekent, nog minder delen we onze bronnen van waaruit we leven met elkaar. Daarom lijkt het soms alsof we eerder tegenover elkaar staan, dan dat we met elkaar proberen te leven. Moslims vinden dit, Christenen doen dat, en van de Baha’i weten we misschien nog wel minder. Buitenlanders willen zus en Nederlanders doen zo. We doen allemaal aannames, maar wat drijft ons, wat bindt ons en wat kunnen we samendoen om deze wereld voor elkaar een fijne plek te laten zijn?

Jij bent van harte uitgenodigd om gedurende drie vrijdagavonden in het Foreestenhuis anderen te ontmoeten, en over en weer te delen en te ontdekken wat het leven de moeite waard maakt.

Elke avond begint met een maaltijd die we delen met wat iedereen meebrengt. Na het eten gaan we aan de slag met het thema, dat elke bijeenkomst anders is. We dagen je uit om bij elk thema te bedenken wat voor jou een bron is waaruit je dat thema probeert vorm te geven in je eigen leven. Dat kan een tekst uit een Boek of boek zijn, een afbeelding of een voorwerp. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek, maar je kunt er ook voor kiezen op een creatieve manier met het thema bezig te zijn. Na een klein uur komen we weer bij elkaar en geven we vorm aan een spiritueel moment met wat de avond heeft opgeleverd.

Aanmelden via veldkampleida@gmail.com